Λεωνίδας Β. Μαυρουδής χειρουργός οφθαλμίατρος

 

 

 


Bladeless LASIK
LASER Χωρίς λεπίδα

Τεχνολογία
*
Ασφάλεια
*
Η διαδικασία
*
Συχνές ερωτήσεις

 

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

"Eνημερώνουμε τους ασθενείς ότι η μονάδα μας είναι η μοναδική που διαθέτει την τεχνολογία Intralase στην Βόρεια Ελλάδα"

 

αρχική σελίδα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

Η τεχνολογία των laser έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που με ειδικό laser είναι δυνατό να εστιαστεί η ακτίνα με ακρίβεια μικρομέτρου σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο μέσα στον κερατοειδικό ιστό σχηματίζοντας με ταχύτητα femtosecond (χιλιάδες φορές μικρότερη του δευτερολέπτου) μικροφυσαλίδες σε συγκεκριμένο βάθος. Οι φυσαλίδες αυτές ενώνονται μεταξύ τους διαχωρίζοντας τον ιστό σε συγκεκριμένο επίπεδο.

Η πρωτοπορία στην τεχνολογία αυτή ανήκει στην INTRALASE και άνω του 90% των δημοσιευμένων ερευνών έχουν γίνει με το Laser αυτό και παράλληλα άνω των 95% των εγκατεστημένων Laser στις ΗΠΑ είναι INTRALASE.

Έτσι με την αντικατάσταση της λεπίδας που χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία του κερατοειδικού κρημνού με το femtosecond λέιζερ, η χειρουργική επέμβαση LASIK έχει γίνει ασφαλέστερη από ποτέ. Το IntraLase Laser προσφέρει επίπεδο ακρίβειας μικρομέτρου που είναι 100% μεγαλύτερο από αυτό του μικροκερατόμου για πιο ακριβές και αναπαραγώγιμο πάχος κρημνού - το οποίο είναι κρίσιμο για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης LASIK.

Αναδρομική ανάλυση που συνέκρινε τα αποτελέσματα της επέμβασης LASIK με IntraLase με τους δύο καλύτερους μηχανικούς μικροκερατόμους απέδειξε ότι το IntraLase Laser έχει καλύτερες επιδόσεις σε τρεις τομείς που έχουν σημασία για τα αποτελέσματα και την ασφάλεια του LASIK: το πάχος του κρημνού, τον προκαλούμενο αστιγματισμό, και τον τραυματισμό επιθηλιακών κυττάρων.
Υπάρχουν πολύ λιγότερες επιπλοκές που σχετίζονται με τη μέθοδο IntraLase σε σύγκριση με τον μικροκερατόμο.

  • Αποφυγή διεγχειρητικών επιπλοκών κατά τη δημιουργία του κρημνού (ελεύθερος κρημνός, κεντρική οπή κρημνού, έκκεντρος κρημνός, ή / και ελλιπείς τομές)
  • Αποφυγή κινδύνου τραυματισμού και απώλειας επιθηλίου του κερατοειδούς
  • Μείωση κινδύνου ξηροφθαλμίας
    * Μόνο το IntraLase ™ System FS Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσει τη μέθοδο IntraLase.

Η διατήρηση της ακεραιότητας της βιομηχανικής του κερατοειδούς είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία της διαθλαστικής διαδικασίας - και μόνο η AMO IntraLase FS ™ Laser System προσφέρει απαράμιλλο έλεγχο στη διάμετρο του κρημνού , το βάθος,  επικέντρωση και μορφολογία, με αποτέλεσμα έναν πρωτοφανή συνδυασμό δυνητικών πλεονεκτημάτων:

  • Ελεγχόμενη Δομή Κρημνού
    • Απόλυτη ακρίβεια στη διάμετρο και στην επικέντρωση του κρημνού
    • Προγραμματιζόμενη θέση και μέγεθος μίσχου
    • Σχεδίαση των διαστάσεων του κρημνού με βάση τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς,όπως πάχος κερατοειδούς,την κλίση, τη διάμετρο και τη θέση της κόρης του οφθαλμού
    • Ο ακριβής έλεγχος των διαστάσεων του κρημνού είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανική σταθερότητα του κερατοειδούς
  • Ομοιόμορφο πάχος κρημνού
    • Ομοιόμορφα λεπτοί, επίπεδοι κρημνοί
    • Ομαλή, ομοιόμορφα ενυδατωμένη, στρωματική μορφολογία
    • Αναπαραγόμενα πάχη κρημνών με προφίλ που είναι σημαντικά μεγαλύτερα από αυτά που επιτυγχάνονται με μηχανικά μέσα (p<0.001)
    • Μεγιστοποιημένες υπολειμματικές στρωματικές στιβάδες
  • Υψηλά οπτικά αποτελέσματα
    • Ταχεία οπτική αποκατάσταση
      • Ημέρα 1: UCVA 20/16 ή και καλύτερη στο 70% των ασθενών(n=199)
      • Μήνας 1: Αυξημένη ευαισθησία αντίθεσης σε όλες τις χωρικές συχνότητες σε αντίθεση με το κανονικό(n=88)6
    • Καλύτερη ποιότητα της όρασης
      • Μάτια που έλαβαν θεραπεία με το IntraLase FS σύστημα λέιζερ είχαν λιγότερες διαταραχές της όρασης (ομίχλη, αντανάκλαση, ευαισθησία), λιγότερο πόνο, και λιγότερο ξηρότητα από ότι ο microkeratome.

 

References:

Data on file, IntraLase Corp.
Prof. John Marshall. Sub-Bowman's Keratomileusis vs. PRK. Data presented at: Winter European Society of Cataract and Refractive Surgeons; February 2-4, 2007.
Binder PS. Flap dimensions created with the IntraLase FS Laser. J Cataract Refract Surg. 2004;30(1):26-32.
Kezirian GM, Stonecipher KG. Comparison of the IntraLase femtosecond laser and mechanical keratomes for laser in situ keratomileusis. J Cataract Refract Surg. 2004;30(4):804-811.
Tanzer DJ, Schallhorn S, Brown MC, et al. Comparison of femtosecond vs. mechanical keratome in wavefront-guided LASIK. Data presented at: American Society of Cataract and Refractive Surgery Symposium; April 15-20, 2005; Washington, DC.
Durrie D. A randomized, prospective clinical study of LASIK performed with the IntraLase FS laser vs. mechanical microkeratome. Data presented at: American Academy of Ophthalmology; October 23-26, 2004; New Orleans, LA.

 

Λεωνίδας Β. Μαυρουδής
χειρουργός οφθαλμίατρος

Ειδικευθείς και μετεκπαιδευθείς (Fellow) επί πενταετία στη Μεγάλη Βρετανία,
St. Thomas' Hospital London
, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
(Kings College, UMDS)

   

Τσιμισκή 43, 2ος όροφος,
Εμπορικό κέντρο πλατεία,
Θεσσαλονίκη, τκ 546 23
T_ +30 2310 22 43 33
F_ +30 2310 25 01 65
www.eyeinstitute.gr